KOMMUNEVALG 2009 – PRÆSENTATION

ViggoEnhedslistens kandidat nr. 3
VIGGO JONASEN, 65 år
cand. scient. pol.
tidl. lektor
tidl. byrådsmedlem

De forhold, som kommuner og regioner byder fattige, syge, handicappede, er mit vigtigste fritidsarbejdsområde. Det sker bl.a. i bestyrelsen for Hjerneskadeforeningen og igennem en del bisidderarbejde.

 

 

 

Disse interesser har også været centrale i mit universitetsstudium og i min undervisning gennem ca. 30 år, i Samfundsfag (HF, seminarium) og i Socialpolitik de sidste 27 år af mit arbejdsliv.

Derudover har jeg arbejdet meget med miljøpolitiske og kommuneplanmæssige forhold, herunder især bygnings- og miljøbevaring i Århus

Aktuelt: Formand for Århus Kommunes Sociale Forbrugerråd. Medlem af Sundhedsbrugerråd, Handicapkontaktforum og Udviklingsråd i Region Midtjylland  (indstillet af Hjerneskadeforeningen via Danske Handicaporganisationer).
Medlem af Århus Kommunes Beredskabskommission og af Enhedslistens kommunalgruppe Århus.
Tidligere: Medlem af Århus Byråd 1974-1978 og 1987-1993 (VS, SF og til sidst Enhedslisten). Samt af regeringens Opgavekommission 1998.

Desuden har jeg en mangeårig interesse for studiet af krig, fred, konflikthåndtering, udviklingsproblemer og andre internationale forhold, ikke mindst omkring palæstina-konflikten.
Privat er jeg gift med Maj og har børn og børnebørn. Samt villa og have.
Engang imellem sejler jeg med ældre sejlførende træskibe, herunder et par vikingeskibe.
Nogen af mine politiske tanker kan findes her på min hjemmeside www.viggojonasen.dk – herunder lærebogen Dansk Socialpolitik 1708-2008, og en del andre tekster om socialpolitik, socialt arbejde, og offentlig forvaltning. Også hjemmesiden www.dsh-aa.dk – bibliotek – publikationer har en del publikationer.